VITAMINE K2

36.99 Incl BTW

Waarom vitamine K?
Vitamine K is essentieel voor de bloedstolling, dat weten we al jaren. De letter K staat voor het woord ‘koagulation’, het Deense woord voor bloedstolling. In Denemarken werd voor het eerst aangetoond dat vitamine K de bloedstolling ondersteunt. Sinds die vaststelling is het gezondheidsadvies om zwangere vrouwen en met name baby’s vitamine K toe te dienen. De laatste tijd staat deze vetoplosbare vitamine hernieuwd in de belangstelling vanwege de ontdekking van additionele, voor de gezondheid belangrijke eigenschappen. Naast het feit dat vitamine K bijdraagt aan een normale bloedstolling, draagt het ook bij tot de instandhouding van normale botten.

Vitamine K bestaat uit een groep van vier gedefinieerde verbindingen, waarvan K1 en K2 voor ons de belangrijkste zijn. Vitamine K1, ook wel fylloquinon, is van plantaardige herkomst en zit in groene thee, algen, groene (blad)groenten, koolsoorten en plantaardige oliën. Ongeveer 90% van de vitamine K inname via westerse voeding betreft K1, maar deze vorm is relatief slecht opneembaar.

Vitamine K2, ook wel menaquinon (MK) genoemd, omvat een groep van meerdere menaquinonen.
De bekendste zijn MK4 en MK7. Menaquinon-7 (MK7) wordt gezien als de meest efficiënte bron van Vitamine K2. Het wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën en komt in beperkte mate voor in vlees, zuivel en eieren. Ons lichaam, waaronder de dikke darmflora, kan K1 zelf omzetten in vitamine K2, maar de opname en werkzaamheid van deze eigen productie is helaas beperkt.

Een supplement met goed opneembare vitamine K1 en vitamine K2 van plantaardige herkomst is het meest geschikt om de voeding mee aan te vullen.

De voordelen van Bonusan Vitamine K2 100 mcg plus
Bonusan Vitamine K2 plus is een uniek combinatieproduct. Het bevat per tablet 900 mcg vitamine K1, 100 mcg vitamine K2 als menaquinon-7 (MK7) en 10 mcg vitamine D3. Het is vooral de samenvoeging van vitamine K1, K2 en D3 die het product tot een bijzonder supplement maken. Vitamine D3 versterkt de werking van K2 in het ondersteunen van de botten. Daarnaast verhoogt vitamine D de opname van calcium en kalk in de botten en draagt het bij aan normale calciumgehalten in het bloed.

Hoge kwaliteit vitamine K dankzij K2Vital®
Bonusan Vitamine K2 100 mcg plus bevat menaquinon-7 (MK7), de best opneembare en meest bioactieve vorm van vitamine K2. We gebruiken de MK7 grondstof van K2Vital®. Deze grondstof is micro-encapsulated, de vitamine K2 zit als het ware in kleine capsules waardoor het stabiel blijft en niet kan worden aangetast door omgevingsstoffen. K2Vital® is de meest stabiele, veilige en zuivere grondstof van vitamine K2.

Om vitamine K2 optimaal in zijn werking te ondersteunen, heeft Bonusan vitamine K1 en vitamine D3, de best werkzame vorm van vitamine D, toegevoegd.

Geschikt voor het ondersteunen van de bloedstolling en de botten
Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling en tot de instandhouding van normale botten.
Daarnaast heeft de toegevoegde vitamine D3 overlappende en aanvullende gezondheidsvoordelen. Vitamine D3 ondersteunt de botten, het immuunsysteem en een normale spierwerking.

Dit product kan de werking van antistollingsmedicatie (bloedverdunners) beïnvloeden. Raadpleeg hiervoor een deskundige. Bonusan Vitamine K2 100 mcg is vrij van dierlijke substanties en daarom geschikt voor personen met een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon

Beschrijving

Wanneer we vallen, ons snijden of verwonden zorgt ons bloedstollingproces ervoor dat het bloedvat zich vernauwt, het bloed klontert en hard wordt. Hierdoor vormt zich een korstje. Vitamine K is een stof die de bloedstolling en de botten ondersteunt.

  • Vitamine K ondersteunt de bloedstolling en de botten
  • Bevat cofactor vitamine D3
  • Bevat zowel vitamine K2 als K1

Extra informatie

Gewicht 35 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “VITAMINE K2” te beoordelen