Reinigings-

en/of afslankkuren

Heb jij gezonde voedingsgewoonten?

Onze huidige voedingsgewoonten en voedingsmiddelen, de vervuiling van het milieu en het grote medicijngebruik dragen niet bij tot onze gezondheid. Wil je op een gezonde en verantwoorde manier je gewicht verliezen en afslanken tot jouw ideale gewicht en postuur? Wil je je lichaam reinigen en alle afvalstoffen verwijderen? Maak dan een afspraak voor een voedingsadvies op maat.

Interne reinigingskuur om af te slanken

Onze reinigende organen, zoals de lever, nieren, darmen en huid, hebben vaak moeite om ons lichaam te ontdoen van alle ongewenste stoffen. Als de reinigende organen onvoldoende in staat zijn ons lichaam `schoon` te houden is de kans op klachten en ziektes veel groter. We proberen d.m.v. een interne reinigingskuur zo veel mogelijk afvalstoffen via de reinigende organen te verwijderen. Ook de darmflora kuur wordt vaak ingezet.

In het gehele spijsverteringsstelsel bevinden zich grote hoeveelheden bacteriën. Vooral de lichaamseigen bacteriën zijn in de darmen rijk vertegenwoordigd. Ze spelen een belangrijke rol in het afweersysteem; ze houden de ziekteverwekkende bacteriën, die het lichaam binnengedrongen zijn, onder controle, en helpen mee bij de vertering van het voedsel, en de opname van vitamines en mineralen. Een darmflora kuur zorgt ervoor dat het tekort aan lichaamseigen bacteriën wordt aangevuld. Afslankkuren zijn er ook in verschillende vormen, informeer er gerust eens naar. http://fyto-life.nl/webshop/reinigings-complex/

Vers fruit en weegschaal Fyto-fit met centimeter

Welke klachten kun je behandelen met afslank- en reinigingskuren?

Stap voor stap gaan we je voedingspatroon veranderen naar gezonde voeding waarbij je voldoende eet en drinkt en het goed vol kunt houden. We combineren dit met reinigingskuren en therapieën om zo goed mogelijk (blijvend) resultaat te krijgen. Klachten waarbij een verkeerd voedingspatroon ten grondslag zijn bijvoorbeeld:

 • Overgewicht
 • Diabetes
 • Overgangsklachten
 • Reuma (en verwante aandoeningen)
 • Botontkalking
 • Hooikoorts
 • Ziekte van Crohn
 • Migraine
 • Psoriasis
 • Hoge en lage bloeddruk
 • Bij tekort aan voedingsstoffen, sporen, vitamines en/of mineralen
 • allergenen

Vergoeding basisverzekering

Reinigings- en afslankkuren worden door zorgverzekeraars gezien als een aanvullende zorg en wordt daarom niet gedekt vanuit de basis zorgverzekering en zijn er dus geen vergoedingsmogelijkheden voor deze behandeling.

Vergoeding aanvullende verzekering

Indien je voor een vergoeding van deze behandeling in aanmerking wil komen, moet je een aanvullende verzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar die de volgende beroepsvereniging erkend:

 • De beroepsvereniging ‘Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten’ (LVNT)

De consulten worden vergoed als deze bedoeld zijn als medische behandeling. De voedingssupplementen die worden geadviseerd of meegegeven worden doorgaans niet vergoed. Raadpleeg bij twijfel je polis of informeer bij de verzekeraar.

Gecontracteerde zorgverzekeraars C.p. Swinkels in 2021 – Independer

Webshop

In onze webshop vindt u de belangrijkste voedingssupplementen en unieke kruidencomplexen om uw gezondheid en welzijn naar een hoger peil te brengen.

Voor advies, doormetingen en aanvullende behandelingen kun je vrijblijvend contact opnemen.

Essentie oliën FytoLife

Behandelmethodes

Scio Eductor Quest9
Een instrument dat wordt gebruikt om energieën in het lichaam te meten en te beoordelen.

Orthomoleculaire geneeswijzen
D.m.v. voedingstoffen een optimale gezondheid creëren

Voedingsadviezen
Via voedingsadviezen het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen.

Reinigingskuren en/of afslankkuren
D.m.v. een interne reinigingskuur zo veel mogelijk afvalstoffen via de reinigende organen verwijderen.

Fytotherapie
het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen.

Homeopathie
Diagnose en behandeling van de gehele mens, zowel het mentale, emotionele als lichamelijke aspect.