Fytotherapie

natuurlijk genezen

Laat je genezen door de natuur

De term Fytotherapie is afgeleid van `fytos` dat plant betekent en `therapeia` dat behandeling betekent.

Fytotherapie is dus het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen. In de Fytotherapie wordt gewerkt met gedroogde kruiden, kruidenextracten en tincturen. Meestal worden deze gebruikt om organen te versterken, ontgiftingsprocessen aan te zetten of bepaalde functies te remmen. In de loop van de tijd is steeds meer onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en de inhoudsstoffen van planten en kruiden. Plantengeneeskunde is zo oud als de mensheid. Vroeger waren onze medische voorzieningen zelfs volledig gericht op de werking van planten. Wil je ook op een natuurlijke manier je lichaam genezen maak dan snel een afspraak.

Actueler dan ooit!

Modern uitgevoerde onderzoeken geven een nieuwe schat aan informatie en laten zien dat de toepassingen van de geneeskracht van de plant actueler is dan ooit. De Fytotherapie heeft naast zijn milde karakter een meer algemene werking op de hele mens. Een enkel geneeskruid bezit namelijk meerdere inhoudsstoffen zodat een diepe helende werking op de mens als totaal teweeg wordt gebracht. http://fyto-life.nl/product-category/kruidencomplexen/

Verse Echinacea FytoLife

Hoe kun je de planten en kruiden gebruiken?

Bij Fytotherapie wordt de hele plant of een werkzaam deel hiervan gebruikt. Er zijn geen toevoegingen. 

Vers en gedroogd

Kruiden en planten kun je vers of gedroogd gebruiken om een kruidenthee te zetten of in een kompres. Hartstikke gezond, maar voor de beste werking  kun je het beste een supplement / kruidenextract of tinctuur – gemaakt door Fyto-Life- aanschaffen. 

Kruidenextract

Bij Fytotherapie wordt gebruik gemaakt van kruidenextracten en tincturen. Een extract is een hoog geconcentreerd stofje dat in grote mate de werkzame stoffen van een plant of kruid bevat.
Sommige plantensoorten zijn lastig te verteren. Door de plant te combineren met een extract of met alcohol wordt het beter opgenomen in de darmen. Opname in tinctuurvorm zorgt een snelle en verbeterde absorptie van de werkzame stoffen via het mondslijmvlies. Hierdoor neemt het product uitermate snel op in de bloedbaan. 

Vergoeding basisverzekering

Voedingsadviezen door Fyto-Life wordt door zorgverzekeraars gezien als een aanvullende zorg en wordt daarom niet gedekt vanuit de basis zorgverzekering en zijn er dus geen vergoedingsmogelijkheden voor deze behandeling.

Vergoeding aanvullende verzekering

Indien je voor een vergoeding van deze behandeling in aanmerking wil komen, moet je een aanvullende verzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar die de volgende beroepsvereniging erkend:

  • De beroepsvereniging ‘Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten’ (LVNT)

De consulten worden vergoed als deze bedoeld zijn als medische behandeling. De voedingssupplementen die worden geadviseerd of meegegeven worden doorgaans niet vergoed. Raadpleeg bij twijfel je polis of informeer bij de verzekeraar.

Gecontracteerde zorgverzekeraars C.p. Swinkels in 2021 – Independer

Webshop

In onze webshop vindt u de belangrijkste voedingssupplementen en unieke kruidencomplexen om uw gezondheid en welzijn naar een hoger peil te brengen.

Voor advies, doormetingen en aanvullende behandelingen kun je vrijblijvend contact opnemen.

Essentie oliën FytoLife

Behandelmethodes

Scio Eductor Quest9
Een instrument dat wordt gebruikt om energieën in het lichaam te meten en te beoordelen.

Orthomoleculaire geneeswijzen
D.m.v. voedingstoffen een optimale gezondheid creëren

Voedingsadviezen
Via voedingsadviezen het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen.

Reinigingskuren en/of afslankkuren
D.m.v. een interne reinigingskuur zo veel mogelijk afvalstoffen via de reinigende organen verwijderen.

Fytotherapie
het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen.

Homeopathie
Diagnose en behandeling van de gehele mens, zowel het mentale, emotionele als lichamelijke aspect.