Ribes nigrum 100 ml

20.99 Incl BTW

Ingrediënten: Glycerinemaceraat van Ribes nigrum (zwarte bes), vulstof (alcohol), vulstof (glycerine), vulstof (water).

Ribes nigrum, ook wel zwarte bes of zwarte aalbes genoemd, is een plant die behoort tot de ribesfamilie (Grossulariaceae). De Latijnse naam Ribes nigrum betekent letterlijk zwarte bes. De struik komt voor in Europa en Azië en wordt in het wild vooral aangetroffen in vochtige bossen of langs oevers.

Van oudsher werden verschillende delen van de plant als therapeutisch middel ingezet. In de 18e eeuw werd de plant ook wel beschreven als de ‘struik van duizend deugden’. In deze gemmoformule hebben we de knoppen van de plant verwerkt, waarin – vanwege de groeiperiode van de plant – onder meer specifieke planthormonen aanwezig zijn.

De therapeutische effecten van Bonusan Ribes nigrum zijn te danken aan de verschillende inhoudsstoffen. Zo dragen de bioflavonoïden in het product bij aan een goede doorbloeding*. Daarbij helpen de etherische oliën in de knoppen bij een goede vochtbalans, waardoor ze goed zijn voor de nierfunctie en urinewegen*.

Kortom, Bonusan Ribes nigrum is een bijzondere kruidenformule die op vele manieren inzetbaar is ter ondersteuning van de bloedcirculatie en nierfunctie*.

De voordelen van een gemmoformule

Een gemmoformule is een bijzondere plantenformule waarin uitsluitend de jonge knoppen van de plant zijn verwerkt. Vrij vertaald uit het Latijn betekent gemmo dan ook ‘knop’. De snelgroeiende jonge delen van een plant bevatten unieke stoffen die u niet in andere formules terugvindt, zoals de planthormonen auxine en gibberelline.

 

Categorie:

Beschrijving

Bonusan Ribes nigrum is een gemmoformule die wordt gemaakt van de jonge knoppen van de zwarte bes (Ribes nigrum). Het is een van de bekendste gemmoformules, die al jarenlang wordt ingezet voor een goede doorbloeding en nierfunctie*. Onze gemmoformules zijn bijzondere kruidenformules waarin we uitsluitend de jonge plantdelen hebben verwerkt.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

  • Helpt bij een goede vochthuishouding*
  • Heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop*
  • Zorgt mede voor een goede weerstand
  • Gemmoformule op basis van goed opneembaar glycerinemaceraat

Extra informatie

Gewicht 100 g

Andere suggesties…