Bot formule

32.00 Incl BTW

Bonusan Bot Formule is een uitgebalanceerde formule met calcium, magnesium en vitamine D & K. De optimale calcium-magnesiumverhouding draagt bij tot de instandhouding van normale botten. De vitamine D3 in dit product is volledig vegan.
  • Met uitsluitend plantaardige vitamine D3
  • Optimale samenstelling voor senioren
  • Natuurlijke calciumbron uit rode alg (Aquamin) & goed opneembaar magnesium

Beschrijving

Bonusan Bot Formule is een uitgebalanceerde formule met calcium, magnesium en vitamine D & K welke bijdraagt tot de instandhouding van normale botten. Bonusan Bot Formule bevat de optimale calcium-magnesiumverhouding. We gebruiken daarvoor calcium uit een natuurlijke mineralenbron gemaakt uit rode algen en de goed opneembare magnesiumvorm magnesiummalaat.

Vitamine D en vitamine K zijn belangrijke synergisten: zij versterken elkaar in hun werking. Waar vitamine D bijdraagt tot de normale opname en gebruik van calcium en fosfor, draagt vitamine K bij tot de instandhouding van normale botten.

Calcium is goed voor de instandhouding van normale botten en tanden. Maar dan ben je er nog niet. Aan de instandhouding van normale botten dragen namelijk ook andere voedingsstoffen bij, zoals magnesium, vitamine D3 en vitamine K.

Calcium draagt bovendien bij tot een normale bloedstolling, tot een normaal energieleverend metabolisme en tot een normale neurotransmissie.

Calcium en magnesium zijn sterk aan elkaar verwant. De werking van deze twee mineralen in het lichaam komt dan ook op veel vlakken overeen. Zo dragen calcium en magnesium samen bij tot een normale werking van de spieren. Het is dan ook cruciaal dat je de juiste calcium-magnesiumverhouding binnenkrijgt.

We krijgen vaak te veel calcium binnen in verhouding tot magnesium. Hierdoor kan een onbalans in het lichaam ontstaan. Bonusan Bot Formule bevat de juiste calcium-magnesiumverhouding om de optimale balans terug te krijgen, voor de instandhouding van normale botten.

Zuivelproducten zijn van nature rijk aan calcium. Liever geen zuivel? Je krijgt ook calcium binnen door het eten van de botten van kleine vissen, denk dan aan bijvoorbeeld ansjovis of sardientjes. Daarnaast bevatten ook noten, zaden en groenten zoals broccoli en spinazie calcium.

Let erop dat je naast calcium ook altijd genoeg magnesium binnenkrijgt. Magnesium vind je onder meer in groene bladgroenten zoals spinazie, sla en boerenkool. Maar ook in bananen, noten, cacao, vlees en zuivel.

Bonusan Bot Formule is geschikt voor iedereen die een bijdrage wil leveren tot de instandhouding van normale botten en tanden.

Vanaf twee tabletten per dag is de Bot Formule ook gunstig voor de ouder wordende vrouw in de overgang. Calcium helpt namelijk het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose (botontkalking) *.

*Voor vrouwen vanaf 50 jaar, het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van ten minste 1200 mg calcium uit alle bronnen.

Extra informatie

Gewicht 100 g