Site pictogram Fyto Life

Zorg goed voor jezelf tijdens de Coronapandemie

De Coronapandemie, veroorzaakt door wereldwijde verspreiding van het coronavirus SARS-CoV2 en de ziekte COVID-19, raakt ons allemaal. Vele landen hebben gekozen voor een volledige of een vorm van lockdown. Dit vraagt veel van iedereen. We moeten ons aanpassen aan een veranderde situatie en dat is niet altijd makkelijk. Dat geeft stress, op allerlei gebieden. Bovenop de angst voor het virus komt economische en sociale onzekerheid. We moeten zoveel mogelijk thuis werken, sommigen zitten ineens werkloos thuis, anderen hebben juist te maken met topdrukte in hun werk, ouders wurmen zich in een spagaat tussen kinderen managen en werken. Het contact met vrienden en familie verloopt ineens geheel anders door het afstand houden van elkaar en we leven van persconferentie naar persconferentie om op de hoogte te blijven van wat we wel en niet meer mogen. Gewoon is niet meer gewoon en de toekomst is onzeker geworden. Dat moeten we helaas accepteren. Omdat het einde van de strijd helaas nog niet in zicht is, willen we u graag een steuntje in de rug geven. Zodat we allemaal op de been blijven, volhouden en onszelf op de rit houden. Hoe? Met wat simpele, wetenschappelijk onderbouwde voedings- en leefstijltips. Met wat suggesties voor een beetje extra ondersteuning. Hang on, stay healthy!

Tip 1: Een extra energieboost met voeding

Eet gevarieerd en zo nutriëntrijk mogelijk. Eiwitten, vetten, groenten en fruit leveren de nutriënten die hard nodig zijn in tijden van stress.

Nooit eerder zijn we ons zo bewust geweest van hoe belangrijk de gezondheid van onze longen is. Dus als er voeding is die een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van longen, dan is het nu de tijd om die wat extra op het menu te zetten. Eet appels! Appels bevatten een stof, phlorentin, waarvan is aangetoond dat ze antibacteriële activiteit vertonen tegen bacteriën in de longen. Eet dus gerust 2-3 appels per dag, liefst van verschillende soorten. 

Eet het liefste iedere dag iets uit de zee. Denk aan lekkere vette vis, garnalen, mosselen, oesters of algen. Voeding uit de zee zit vol omega-3, een vetzuur dat belangrijk is om ontstekingen te remmen en dat ons flexibel houdt.  

Het lichaam kan in deze periode extra veel vitaminen en mineralen gebruiken. Extra vitaminen en mineralen kunnen lichaamsprocessen op de achtergrond ondersteunen bij uitzonderlijke prestaties. Vul uw dagelijkse voeding aan met groene smoothies, een goed gevulde salade of lekkere gewokte groente.  

Een goed getrokken bottenbouillon is niet alleen heel erg lekker en het zit ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen. Een goede bottenbouillon wordt getrokken uit botten van vis, vlees of gevogelte. De bouillon kan daarna bereid worden tot een drinkbouillon door aan te vullen met groenten, kruiden, eventueel vlees, gevogelte of vis en kan dienen als basis voor soep. Bottenbouillon geeft het immuunsysteem een enorme boost en helpt positief bij verkoudheden. Het verhoogt het energiepeil en helpt beter te slapen. Een goede ondersteuning in deze moeilijke tijd.  

Tip 2: Een extra energieboost door ontspanning

In deze tijd is het nuttig om zo regelmatig mogelijk het stress-systeem te ontlasten door bewust te ontspannen. Langdurige stress, in welke vorm dan ook, kan zowel het immuunsysteem als het concentratievermogen sterk verzwakken. En dat hebben we net niet nodig in deze tijden. 

Tip 3: Een extra boost met ondersteunende voedingssupplementen

In tijden van extreme inspanning, verbruikt ons lichaam meer voedingsstoffen dan gewoonlijk. Het kan nuttig zijn deze aan te vullen met een kwalitatief hoogwaardig en op wetenschappelijke inzichten gebaseerd voedingssupplement. Onze favorieten:

Vitamine D3

Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Veel binnen werken en leven geeft minder aanmaak van vitamine D. Vitamine D zorgt mede voor de normale werking van het immuunsysteem.

Multivitamine/mineralen complex

Omdat het verbruik van vitaminen en mineralen in een drukke, stressvolle tijd hoger ligt, kan een aanvulling op de dagelijkse voeding gewenst zijn. Verschillende vitaminen en mineralen uit multivitaminen dragen bewezen bij aan ondersteuning van het energieniveau* en aan het normale functioneren van het immuunsysteem**. Anderen dragen bij aan de geestelijke veerkracht*** en zijn goed voor het concentratievermogen***. Tot slot kunnen vitaminen en mineralen ondersteunen in stresssituaties**** en vermoeidheid en moeheid verminderen*****.1

* biotine (vitamine b8), ijzer, jodium, koper, magnesium, mangaan, niacine (vitamine b3),  pantotheenzuur (vitamine b5), riboflavine (vitamine b2), thiamine (vitamine b1), vitamine b12, vitamine b6, vitamine c

** folaat (vitamine b11), ijzer, koper, seleen, vitamine a, vitamine b12, vitamine b6, vitamine c, vitamine d, zink
*** biotine (vitamine b8), folaat (vitamine b11), magnesium, niacine (vitamine b3), thiamine (vitamine b1), vitamine b12, vitamine b6, vitamine c
**** panthotheenzuur (vitamine B5)
***** folaat (vitamine b11), ijzer, magnesium, niacine (vitamine b3), pantotheenzuur (vitamine b5), riboflavine (vitamine b2), vitamine b12, vitamine b6, vitamine c

Magnesium

Magnesium heeft veel uiteenlopende functies. Het ondersteunt het energieniveau, draagt bij aan de geestelijke veerkracht, is goed voor het concentratievermogen en draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid.1

Vitamine B1 – Thiamine

Thiamine ondersteunt het energieniveau, draagt bij aan de geestelijke veerkracht en is goed voor het concentratievermogen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En kijk voor de supplementen in de webshop.

Mobiele versie afsluiten