Picture of Ron Swinkels

Ron Swinkels

Eigenaar en oprichter van Fyto-life en de Praktijk voor Natuurlijke Geneeswijzen.

Probiotica

Facebook
Twitter
LinkedIn

Probiotica; van groot belang voor onze gezondheid!

Probiotica in een getekende darm - Fyto-life

We hebben levende bacteriën in onze maag en darmen die samenleven met de gisten en schimmels. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ze vormen de basis van onze gezondheid. Ze zorgen o.a. ervoor dat we beschermd zijn tegen ziekteverwekkers, onze voedsel kunnen verteren en vergroten onze weerstand.

In dit artikel kun je meer lezen over deze levende darmflora en hoe je ervoor kunt zorgen deze zo optimaal mogelijk te houden.

Wat is Probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen/bacteriën die van nature in je maag en darmen voorkomen. Ze leven daar met honderden miljarden en zorgen voor onze gezondheid.

Menselijke Darmflora

De belangrijkste functie van het spijsverteringskanaal (van mond tot anus) is de inname en vertering van voedsel, de opname van voedingsstoffen en het uitscheiden van afvalstoffen. Daarnaast huisvest het maagdarmkanaal een belangrijk deel van het immuunsysteem (lymfe weefsel).

Het maagdarmkanaal (met een contactoppervlak van 300 tot 400 m2) wordt bevolkt door meer dan 2000 soorten bacteriën (die met en zonder zuurstof kunnen leven), gisten en schimmels met een gezamenlijk gewicht van 1 tot 1,5 kg. De term microbioom verwijst naar een complete collectie van micro-organismen, inclusief genetisch materiaal (genoom) en interacties met de omgeving, in dit geval de mens. De darmflora in ons maagdarmstelsel (intestinale microbiotica, microbiële flora of darmflora) is van groot belang voor onze gezondheid.

De darmflora flora is belangrijk voor de voedselvertering en heeft invloed op allerlei fysiologische, immulologische en neurologische processen. Verstoring van het normale evenwicht tussen de verschillende micro-organismen (dysbiose),(antibiotica gebruik) al dan niet veroorzaakt door een infectie (het binnendringen en zich vermenigvuldigen van ziekteverwekkende micro-organismen), kan uiteenlopende gezondheidsklachten veroorzaken.

Wat doet Probiotica?

Je kunt Probiotica binnenkrijgen door voeding. Na het fermenteren ontstaan bacteriën. Toch kan het zijn dat dit niet voldoende is of dat je je lichaam wilt voeden met de juiste goedaardige bacteriën. Fyto-Life heeft daar een perfect samengesteld supplement voor ontwikkeld; Fyto-flor Pro-biotica

Eigenschappen probiotica:

 • Ze verbeteren het darm microbiële evenwicht en verlagen de kans op kolonisatie door ziekteverwekkers.
 • Ze verbeteren de slijmvlies barrière functie en helpen bij het voorkomen van bacteriële infecties die ontstekingen veroorzaken.
 • Ze helpen het immuunsysteem en bevorderen de weerstand.
 • Ze ondersteunen de voedselvertering en stimuleren darmperistaltiek (stoelgang).
 • Ze produceren (kleine hoeveelheden) vitamines (vit. K, B-vit.) korte keten vetzuren.
 • Ze helpen bij het onschadelijk maken van toxines (gifstoffen.
 • Ze beïnvloeden de energiebalans en remmen reabsorptie van cholesterol.

Wat zit er in Fyto-flor?

 • Lactobacillus Casei 0,1 miljard micro-organismen
 • Lactobacillus Acidophilus 0,2 miljard micro-organismen
 • Bifidobacterium Longum 0,05 miljard micro-organismen
 • Inuline poeder  400 mg
 • Streptococcus thermophilus 0,1 miljard micro-organismen
 • bulgaricus 0,075 miljard micro-organismen
 • rhamnosus 0,15 miljard micro-organismen
 • Bifidobacterium breve 0,1 miljard micro-organismen
Hoe lang kun je probiotica gebruiken?

Zolang de klachten aanhouden 3 x per dag 1 of eventueel daarna als onderhoud 1 x per dag of raadplaag je arts of therapeut.

Kun je probiotica gebruiken tijdens de zwangerschap?

De probiotica van Fyto-life is gewoon te gebruiken tijdens de zwangerschap en is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. De capsulevorm is voor hen zeer handig aangezien dit de exacte dagdosering is (capsule openen en toevoegen aan bv. vruchtensap). Vanaf 4 jaar kunnen 2 capsules worden gebruikt.

Ben je niet zeker of Fyto-flor voor je geschikt is, bel dan gerust voor advies of maak een afspraak in de praktijk waar ik je test en doormeet via de Quest9 (een biofeedbackapparaat) op wat u nodig heeft.

Webshop

In onze webshop vindt u de belangrijkste voedingssupplementen en unieke kruidencomplexen om uw gezondheid en welzijn naar een hoger peil te brengen.

Voor advies, doormetingen en aanvullende behandelingen kun je vrijblijvend contact opnemen.

Essentie oliën FytoLife

Behandelmethodes

Scio Eductor Quest9
Een instrument dat wordt gebruikt om energieën in het lichaam te meten en te beoordelen.

Orthomoleculaire geneeswijzen
D.m.v. voedingstoffen een optimale gezondheid creëren

Voedingsadviezen
Via voedingsadviezen het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen.

Reinigingskuren en/of afslankkuren
D.m.v. een interne reinigingskuur zo veel mogelijk afvalstoffen via de reinigende organen verwijderen.

Fytotherapie
het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen.

Homeopathie
Diagnose en behandeling van de gehele mens, zowel het mentale, emotionele als lichamelijke aspect.

Meer om te ontdekken

Issho Genki Squalene iP6

Issho Genki® squalene iP, een leven lang vitaal! Issho Genki, of “一生元気” betekent “Gezond leven” in het Japans. Simpel gezegd, het is

Multivitamineralen

Multivitamineralen van Fyto-life Een multivitaminemineralen complex (multi) is een voedingssupplement met een groot aantal voedingsstoffen. Hoofdzakelijk alle 13 vitamines en een groot

Vitamine c fyto-life

Vitamine C 1000

Antioxidant en goed voor het immuunsysteem* Vitamine C is dé vitamine voor het immuunsysteem*. Zo draagt de weerstandsvitamine bij aan onze afweer