Omega-3 plus

17.00 Incl BTW

Etiket omega-3 99563

Waar zit omega 3 in?

Omega 3 vetzuren vind je terug in verschillende soorten voeding. Dit verschilt wel per omega 3-vetzuur. Zo vind je ALA (alfa-linoleenzuur) alleen in plantaardige bronnen, DHA (docosahexaeenzuur) bijna alleen in dierlijke bronnen en EPA (eicosapentaeenzuur) in beide. Voor het binnenkrijgen van omega 3 ben je helemaal toegewezen op voeding, omdat je lichaam dit dus niet of onvoldoende zelf aanmaakt.

Nog een reden om voldoende voeding of (visolie)supplementen met omega 3 binnen te krijgen, is omdat het belangrijk is voor de juiste vetzuurbalans. In ons Westerse voedingspatroon krijgen we relatief veel meer omega 6-vetzuren binnen dan omega 3. Nu is de verhouding vaak 10:1 of 20:1 wat betreft omega 6 en omega 3-inname, terwijl de optimale verhouding rond de 2:1 ligt.

Bronnen die rijk zijn aan omega 3-vetzuren

Alfa-linoleenzuur (ALA): avocado’s, noten, koolzaadolie, zeewier en zaden (chiazaad en lijnzaad).

Docosahexaeenzuur (DHA): schaal- en schelpdieren en vette vissoorten (makreel, zalm, haring, sardines en forel).

Eicosapentaeenzuur (EPA): zeewier, algen, schaal- en schelpdieren en vette vissoorten (makreel, zalm, haring, sardines en forel).

Waar is Omega3 goed voor?

Docosahexaeenzuur (DHA) is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en is goed voor het gezichtsvermogen. Daarnaast draagt de inname van DHA door de moeder bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.*

Eicosapentaeenzuur (EPA) is samen met DHA goed voor het hart, de bloeddruk en de triglyceridengehalten in het bloed.

 

Uitverkocht

Beschrijving

60 softgels

Inhoud per softgel:

  • Omega 3 vetzuren concentraat 1010 mg
  • Bevat: EPA (eicopentaeenzuur)180 mg
  • DHA (docosahexaeenzuur)120 mg
  • Vitamine E 10 i.e.

Vulstoffen
– Geen

Gebruik
2 maal daags 1-2 softgels

Eén van de belangrijke meervoudig onverzadigde vetzuren in de omega-3-klasse is DHA (docosahexaeenzuur). Het lichaam kan DHA slechts in zeer beperkte mate zelf aanmaken en is voor dit essentiële vetzuur afhankelijk van de voeding, waarbij vooral vette zeevis een rijke bron is. DHA wordt onder andere ingebouwd in het membraan van de hersencellen, waar het de vloeibaarheid van het membraan, de prikkelgeleiding en signaaloverdracht bevordert.

Extra informatie

Gewicht 200 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Omega-3 plus” te beoordelen

Andere suggesties…