Site pictogram Fyto Life

MULTIVITAMINEN

Heb ik die eigenlijk wel nodig?

Over het algemeen hoor je in de medische wereld de boodschap dat het innemen van multi-vitaminen niet nodig is, als je tenminste gezond en gevarieerd eet. De grote vraag is natuurlijk of dit waar is. Zitten er werkelijk nog genoeg vitamines en mineralen in onze voeding, en is het dan geldverspilling om dure potjes multi-vitaminen te kopen?

Eigenlijk is de naam multi-vitaminen niet een naam die de volledige lading dekt. Je zou beter kunnen spreken van een multi-vitaminen- en mineralencomplex. Hier zitten dus nagenoeg alle vitaminen en mineralen in die je lichaam dagelijks nodig heeft. Als het een goed product is, zitten al deze voedingsstoffen in de capsule en in de juiste verhouding. Vaak worden er nog meer stoffen aan toegevoegd om de opname van de vitaminen en de mineralen door het lichaam beter, sneller en efficiënter te laten verlopen.  Het gaat om een pilletje waarin alle vitaminen en mineralen zitten die je lichaam iedere dag weer nodig heeft. Lekker makkelijk, maar heb je dit écht nodig? De medische wereld en ook het gezondheidscentrum zeggen nog steeds dat multi-vitaminen slikken beslist niet nodig is als je op een verantwoorde, gezonde en gevarieerde manier eet. Zeker als je heel braaf volgens de schijf van vijf eet. Hier zijn een paar hele grote vraagtekens bij te zetten. Er zitten inderdaad steeds minder vitamines en mineralen in fruit en groenten zoals we al enige tijd weten door uitputting van de bodem en kunstmatige teelt in kassen. We denken altijd dat er bijvoorbeeld voldoende vitamine C in een tomaat zit, maar dat is helaas niet meer zo.

Hierdoor wordt het dus toch noodzakelijk om dagelijks je voeding, die niet meer volledig toereikend is, aan te vullen met een multi-vitaminen-mineralen complex.

Zie:https://fyto-life.nl/webshop/multi-vitamineralen/

Mobiele versie afsluiten