Vitaminen, mineralen en kruiden

Voel je fit !

achtergrond groen FytoLife
Kruiden fyto-life

Tip:

Neem een abonnement en ontvang dagelijks alle vitaminen, mineralen en kruiden die jouw lichaam optimaal ondersteunen!

Vitaminen

Vitamines zijn voedingsstoffen die we iedere dag binnenkrijgen met onze voeding. Je lichaam heeft ze nodig voor groei, ontwikkeling en voor je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, die een belangrijke rol speelt voor een goed werkend immuunsysteem. Vitamines kun je niet, of niet in voldoende mate, zelf aanmaken. Daarom is het nodig om dagelijks gezond te eten en te drinken zodat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Als je te weinig vitamines binnenkrijgt met je voeding kunnen er tekorten ontstaan en kan je ook klachten gaan ervaren.

Mineralen

Het lichaam kan mineralen en spoorelementen niet zelf aanmaken. Je moet ze daarom binnenkrijgen via je eten en drinken. Er zijn essentiële (onmisbare) en niet-essentiële mineralen en spoorelementen. Voor essentiële mineralen en spoorelementen bestaan aanbevelingen voor wat je elke dag nodig hebt.

De bekendste mineralen in onze voeding zijn calcium, natrium, magnesium, kalium en fosfor. Calcium en fosfor zijn essentieel voor de stevigheid van onze botten. Sommige mineralen hebben we in uiterst kleine hoeveelheden nodig, we spreken dan van sporenelementen, bijvoorbeeld ijzer, fluor, jodium en zink.

Het lichaam neemt over het algemeen mineralen uit voedingssupplementen gemakkelijker op dan mineralen uit eten.

 

Kruiden/fytotherapie

Fytotherapie is dus het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen. In de Fytotherapie wordt gewerkt met gedroogde kruiden, kruidenextracten en tincturen. Meestal worden deze gebruikt om organen te versterken, ontgiftingsprocessen aan te zetten of bepaalde functies te remmen. In de loop van de tijd is steeds meer onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en de inhoudsstoffen van planten en kruiden. Plantengeneeskunde is zo oud als de mensheid. Vroeger waren onze medische voorzieningen zelfs volledig gericht op de werking van plantenc